Kavitacija

 

Kavitacija je estetski poseg pri katerem uničimo maščobne celice, ki so pravzaprav celulit. V času izvajanja posega se priporoča telesna aktivnost, razstrupljanje ter dreniranje telesa. Z ultrazvočnimi valovi brez bolečin razbijemo maščobne obloge in jih spremenimo v tako obliko, ki jo telo lahko takoj predela in porabi za energijo, nekaj pa izloči.

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Posebej poudarjamo, da je zaradi hitrejšega izločanja sproščenih trigliceridov zelo priporočljiva telesna aktivnost

Učinek kavitacije je pri večini viden že po prvem obisku. Celoten postopek traja 1 uro, za dolgoročen učinek pa se priporoča več obiskov, ki se izvajajo enkrat na teden.

Postopek kavitacije poteka tako, da ultrazvočnimi valovi prodremo globoko v kožo in razbijamo celične stene maščobnih celic, ki tvorijo maščobne  obloge na različnih delih telesa. Po kavitaciji sledi 20 min razvajanja v presoterapiji. Presoterapija je aparaturna limfna drenaža, ki prečisti telo, dviguje odpornost telesa in učinkuje pomirjevalno, kot pravi balzam.

Tretma traja približno 30 minut. Nikoli ne tretiramo celega telesa, saj telo ne bi zmoglo predelati toliko stopljene maščobe. Kavitacija je primerna za stegna, meča, trebuh, poke, pas, zadnjico.

Se izgubljeni centimetri vrnejo?
Ne, če jih pokurite. Maščobo, ki jo mi stopimo, mora telo nekako izločiti. Nekaj jo porabi za življenjske funkcije, vendar jo običajno stopimo več, kot je za to potrebno (od 1 do 4 cm), kar pomeni, da jo morate porabiti s telesno aktivnostjo. Priporočamo, da greste po tretmaju na dolg sprehod s hitro hojo.

Koliko tretmajev je potrebno?
Seveda je rezultat od stranke do stranke drugačen zato vam težko obljubimo točno koliko centimetrov boste izgubili. Zagotovo pa lahko trdimo da je kavitacija super tretma pri izgubi tistih nekaj centimetrov, ki vam jih z nobeno drugo vadbo ne uspe. Stranke se k nam vračajo in prepričani smo da se boste tudi vi.

Kako pogosto se izvaja tretmaje?
Da telo izloči odvečno maščobo potrebuje vsaj 48 ur. Da ga ne bi preveč obremenili, izvajamo tretmaje enkrat tedensko oz. glede na vašo sposobnost organizma in vaše zdravstveno stanje. Telo reagira oz. se čisti še mesec dni po kavitaciji, predelati mora namreč vse maščobe in nerabne snovi, ki so se izločile zaradi le te.

Po postopku kavitacije je potrebno povečati vnos nesladkane tekočine (voda, čaj, izotonične pijače) vsaj na dan kavitacije oziroma še naslednja dva dni ker s tem telesu pomagamo pri čimprejšnjemu izločanju nerabnih in strupenih snovi.

Komu se KAVITACIJA priporoča?
Vsakomur, ki je zdrav in želi hitro izgubiti odvečne centimetre. Najhitreje izginja mehka maščoba, več je je, hitreje izginja. Je čudovit pripomoček pri hujšanju.

Komu KAVITACIJO odsvetujemo?
Vsem jetrnim in žolčnim bolnikom, ljudem, ki imajo težave z ledvicami, rakavim in srčnim bolnikom, ljudem s kovinskimi implantanti. Vsem, ki imajo kakršnokoli kronično bolezen ali okvaro svetujemo, da se glede kontraindikacij posvetujete s svojim zdravnikom. Seveda je kontraindikacija tudi nosečnost. Kavitacije ne izvajamo med menstruacijo ter doječim materam.

Nasvet: 1 uro pred tretmajem ne jejte, po tretmaju pa dva dni ne jejte maščob.